Kada bismo svake noci sanjali jedno isto

Kada bismo svake noci sanjali jedno isto, to bi uticalo na nas koliko i predmeti koje vidamo svaki dan. I kada bi neki zanatlija pouzdano znao da ce sanjati svake noci, svih dvanaest sati, da je kralj, mislim da bi on bio gotovo isto toliko srecan kao i kakav kralj koji bi sanjao svake noci, celih dvanaest sati, da je zanatlija.
Kada bismo svake noci sanjali da nas gone neprijatelji i da nas kinje te mucne aveti, a kada bismo svaki dan provodili u raznim poslovima, kao kada se putuje, patili bismo gotovo isto toliko kao da je to istina, i strepeli bismo od spavanja kao što strepimo od budenja kada se bojimo da ne zapadnemo stvarno u takve nesrece. I zbilja bi ono (spavanje) pocinilo otprilike ista zla kao stvarnost.
Ali zato što su snovi svi razliciti i što je i jedan isti pun promena, ono što se u njima vidi uzbuduje nas znatno manje ngo ono što se vidi u budnom stanju, zbog neprekidne povezanosti, koja medutim nije tako povezana i ravnolika da se i sama ne menja, ali samo manje naglo, ako ne retko, na primer kada se putuje i onda se kaže: „Cini mi se da sanjam.“ Jer život je san, samo malo manje nepostojan.

Blez Paskal, „Misli“, 386

Objavljeno od strane

Ivan Minic

Me, version 1.0 RC1.

2 thoughts on “Kada bismo svake noci sanjali jedno isto”

  1. I want to register for Novice & nose work clessas. I can not make the application work. All I can get is for puppy or begining.. I am a member.What I want is Monday 11-12 AM for Novice & tuesday 8-9 PM for Nose work. Neither Chloe nor I have ever done Nose Work .If the Monday 11-12 class is full any of the others, except the monday 9 -10 PM If all else fails I would take that.My phone # is 815-477-4828 home or 815-575-4827 cellThank You for your consideration.Dee & Chloe

  2. One wall faces directly south, and has a large window area to let the
    in solar energy. In cold weather climates many contractors install 2.
    The wonderful factor regarding the Leangains approach is you’ll be able to tailor it to fat reducing or muscle constructing.

    Here is my website: get muscle mass

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *