Uopšte nije važan kritičar

... November 3rd, 2012 § 0 comments §

Uopšte nije važan kritičar koji ukazuje gde se onaj koji se bori spotakao ili gde je onaj koji radi mogao to da učini bolje. Zasluga pripada onome koji se stvarno nalazi u areni, čije je lice umrljano prašinom, i znojem, i krvlju; koji se hrabro bori, koji greši, koji iznova doživljava neuspehe, ali je pun vatrenog oduševljenja, duboko odan i spreman da se žrtvuje. Zasluga pripada onome koji će u najboljem slučaju tek na kraju upoznati slast postignute pobede i ostvarenja visokog cilja; ili će, u najgorem slučaju, ako doživi neuspeh, bar dostojanstveno pasti. I zato, njegovo mesto nikad neće biti s onim hladnim i bojažljivim dušama koje nikada nisu upoznale ni pobedu ni poraz.

Teodor Ruzvelt, “Borba”

Ako vam se citat dopao napišite neki komentar ili podelite sadržaj ove stranice putem društvenih mreža sa svojim prijateljima.

Oznake , , , , , , , , ,Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Šta je ovo?

Vi trenutno čitate Uopšte nije važan kritičar na blogu Citati i po neka priča.

meta